Salut, sunt Viviana Chiriac.

Probabil ai citit cateva articole scrise de mine si te intrebai cine le scrie, sau… cine sunt?

Pai,… sunt designer de interior si am 39 de ani in momentul de fata. Am facut Facultatea de Arte Vizuale si Design si fac case frumoase 🙂 din 2005 .

Atunci cand iau o lucrare, cand incep colaborarea cu un client, pornesc de la faza de început, adica de la rosu, de la faza inca necompartimentata a unui spatiu, a unei case sau a unui apartament, daca e posibil (daca nu, ne adaptam) si apoi merg cu ea pana in faza finala in care totul e gata si trebuie doar sa te muti in ea. Adica tot ce tine de electrice, corpuri de iluminat, finisaje pentru pardoseli, pereti si tavane, corpuri de mobilier, covoare, drapaje pentru fereste si alte accesorii.

Imi place enorm sa pictez asa ca fac si lucrarile decorative – picturi pe sticla si organza, cu foita de aur sau in tehnica vitraille – necesare in functionalitatea sau estetica acelui spatiu. Regasesc copilul din mine caruia ii place sa se joace cu culorile, ori de cate ori pictez vreo lucrare sau creez vreun decor.

Imi place sa pictez pe sticla si sa folosesc foita de aur. Arata superb asa aurie cum e ea, pe langa orice alta culoare cu care o asez impreuna! Mi-am creat o tehnica de pictura decorativa pe organza, care arata minunat pentru ca multe tablouri sunt cu iluminare din interior, asa ca lucrarea pare o decoratiune luminoasa si devine si mai frumoasa cum se lasa noaptea.

E mult de lucru, dar ador ceea ce fac asa ca ma incarc si ma umplu energetic si sufleteste cu fiecare lucrare realizata. Si mai ales daca si clientul e incantat!

De-un timp m-am tot gandit cum ar fi sa pot lucra ce-mi place, dar fara supervizare de santiere, fara sa fiu plecata mereu. Dupa mai bine de  10 ani de consultanta in design, cu diferite proiecte la care stateam uneori de dimineta de la 9-10 pana seara la 8  la mai multe santiere, depinde cate erau in lucru simulan, de urmarit fiecare pas in desfasurarea lor, cu multe nopti nedormite ca sa termin de pictat vreo lucrare, m-am gandit sa schimb ceva.

Imi place nespus ceea ce fac, meseria mea care este o creatie, o arta, dupa cum vad eu lucrurile, doar ca nu prea ai viata de familie. Intre timp am avut  copii, asa ca, am decis ca trebuie sa devin mai familista, sa traiesc mai mult impreuna cu ceilalti membri ai casei ca orice om care are si vrea o familie. Mai ales ca timpul liber al clientilor era in special dupa ora 5 sau 6 dupa-masa si in weekendurile, cand nu erau la lucru, adica timpul meu de acasa.

Mereu mi-am invatat clientii cum sa-si aleaga si singuri orice alte lucruri vor sa mai achizitioneze in casa, dupa ce eu mi-am terminat colaborarea cu ei. Asa ca m-am decis sa creez acest site de design interior – www.viviadesign.ro – in care sa pot sa-i invat si pe altii cum sa-si aranjeze casele cu stil si bun gust, in funtie de preferintele personale si profilul psihologic al fiecarui membru din familie.

Se pare ca mi-am dezvoltat colaborand indeaproape cu clientii mei, aceasta latura de pedagog, astfel incat imi place sa scriu si sa explic, sa-i invat si pe altii secrete si trucuri din meseria mea, intr-un cuvant, tot ceea ce fac eu. Si in plus, chiar imi place atunci cand vreunul dintre sfaturile mele ajunge unde trebuie si ajuta pe cineva care vrea sa-si faca singur ceva frumos in casa, cu un buget minim cheltuit si fara costurile angajarii unui designer, care nu sunt mici dealtfel, dar cu un final in care locuita ar putea sa arate ca scoasa din revista.

Dat fiind acest scop, am inceput sa scriu articole despre diferite lucruri cu care eu m-am intalnit, cu diverse teme care am vazut ca sunt cautate sau sunt probleme la alegere in casa fiecaruia. M-a ajutat si faptul ca unii dintre voi, cititorii, mi-ati mai pus intrebari si mi-ati cerut detalii vis-a-vis de ce v-a interesat pe fiecare, ca sa stiu ce sa scriu mai departe. E important pentru mine sa stiu cat mai multe din gandurile sau cautarile fiecaruia, pentru gasirea solutiilor cele mai bune in a avea casa mult dorita.

Am inceput sa scriu si o carte pentru a-i ajuta si mai mult pe cei care iubesc sa-si creeze singuri lucruri frumoase in casele lor sau poate chiar in ale prietenilor. Odata ce esti bine documentat in domeniu, si vrei sa faci ceva deosebit, poti deveni linistit designerul familiei si al prietenilor tai. Sau poate si al altora… :).

Cartea pe care am inceput deja sa o scriu, va fi despre una din cele mai importante si intime camere din casa –  dormitorul. Dormitorul are mai multe functionalitati si semnificatii. Pentru unii este o camera doar de odihna si relaxare, o camera doar de dormit. Pentru altii este o camera de discutii cu partenerul inainte de somn sau o camera incendiara unde permanent vrei sa se intample ceva.

Aici iti voi povesti lucruri foarte interesante pe care nu le-ai mai auzit pana acum despre dormitor. Vei vedea multe modele si stiluri de dormitoare, din diferite perioade istorice , cu diferite caracteristici psihologice a fiecaruia. Tu va trebui sa-l alegi pe cel care iti place cel mai mult, care sa ti se potriveasca si sa-ti reflecte personalitatea si sa te reprezinte cel mai bine vis-a-vis de ce vrei sa reprezinte dormitorul tau.

Abia astept sa termin sa o vezi!

Comentarii